lördag 3 mars 2018

Är du helt säker på att du VERKLIGEN förstår?

Ni kanske tror att ni förstår. Men ju mer jag hör, desto fler kommentarer jag väljer att inte retas upp av desto mer inser jag att de flesta inte ha en susning. Och faktiskt - jag förstår att folk inte förstår. Innan jag glömde hunden inlåst i bilen förstod jag inte hur mammor (eller pappor) kunde bara GLÖMMA sitt barn ensam i bilen. Först när jag inte visste hur jag tände lyset i min egen bil förstod jag de som helt plötsligt inte hittar hem. Vi som har utmattningssyndrom, utmattningsdepression, utbrändhet eller vad man nu än vill kalla det VÄLJER inte att helt plötsligt en dag bara inte orka mer och vi kan heller inte välja att ta två dagar ledigt och sen "ska det bli bättre". Jag ÄLSKAR att jobba, att umgås, dansa, träffa vänner osv, om jag bara kunnat "rycka upp mig", tror väl fan att jag hade gjort det då.  Men även till MIN stora förtret så är det inte så lätt.
Jag ber om ursäkt att det just nu är mycket om detta i bloggen men ibland när jag hör saker så måste jag bara försöka förklara för de som verkligen inte fattat. Vi (jag) är inte LAT, jag sitter inte i soffan och andas in på 2 och ut på 3sekunder för att det är så jävla kul. Jag tittar inte Netflix hela dagarna och jag är inte asocial för att jag inte vill. Jag ORKAR inte.
"Om du bara kunde stänga av dina känslor och tankar i några dagar". Ja fyyy vad skönt det varit! Jag älskar SÅ mycket och blir SÅ knäckt av SÅ mycket och jag blir bara SÅ trött.
Men jag älskar det jag gör, älskar de jag har runt mig och jag KOMMER bli bättre. Lite i taget, erfarenhet efter erfarenhet, kunskap efter kunskap.
Att göra sånt som är KUL utan att tänka, planera eller vara någon annanstans i tanken är mitt fokus just nu. Jag fyller år imorgon. Jag ska dansa, gå promenad men Nikon och en god vän, sen njuta av god mat med min fru och far. Och bara vara.
Vad gör DU imorgon för DIN SKULL?

/L1 kommentar:

  1. Hamnade i en utmattningsyndrom när jag var 19-20 år och praktiserade på en förskola. Det är ingen plats (arbetsmiljö) för en högkänslig introvert som mig. Blev kronisk förkyld i 14 veckor + oavbruten trötthet.
    Svaret jag ofta fick var "du är ung och borde orka". Kunde inte få en värre kommentar.

    /Ronja från gymmet

    SvaraRadera